www.vitalfruit.ba

Višnja

Višnja lat. Prunus cerasus, uspješno se uzgaja u našim krajevima. Veoma je cijenjena za proizvodnju sokova, raznih vrsta slastica i izuzetno je korisna kao zamrznuti plodovi.

U našoj ponudi imamo duboko zamrznutu višnju bez košpica pakovanu po želji kupca a najčešće su to slijedeća pakovanja:

  • 1x 11 kg
  • 4×2,5 kg.
Pomaže u prevenciji kognitivnog propadanja:
Višnja sadrži spojeve koji pomažu u poboljšanju funkcije mozga i smanjenju rizika od kognitivnog propadanja kod starijih osoba.

Ljekovita svojstva

Višnja je slatko voće koje ima ne samo ukusnu, već i ljekovitu vrijednost. Neke od koristi koje se pripisuju višnji su:

Protuupalna svojstva: Višnja sadrži spojeve koji pomažu u smanjenju upala u tijelu. To znači da bi mogla biti korisna kod upalnih stanja poput artritisa.

Antioksidativna svojstva: Višnja je bogata antioksidansima, koji pomažu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, koji može dovesti do različitih bolesti.

Pomaže kod sna: Višnja sadrži melatonin, hormon koji regulira ciklus spavanja. Konzumiranje višanja ili soka od višnje može pomoći u poboljšanju kvalitete sna i olakšati nesanicu.

Pomaže u regulaciji razine šećera u krvi: Višnja sadrži spojeve koji pomažu u regulaciji razine šećera u krvi. To može biti korisno kod ljudi s dijabetesom ili onih koji žele regulirati svoju razinu šećera u krvi.

Poboljšava zdravlje srca: Višnja je bogata kalijem, mineralom koji je važan za zdravlje srca i krvnih žila. Također sadrži antioksidanse koji pomažu u smanjenju rizika od srčanih bolesti.